Lite om mig

Jaha.. det verkar som att ni är lite intresserade av att veta mer om vem jag är och varför jag målar, så därför tänkte jag att kort berätta lite om det här.

Snabblänkar:
Vem är jag? - Varför målar jag? - Favoritmotiv?

Vem är jag;
Jag kan börja med att mitt namn är Björn Remnås och att jag alltid älskat att måla eller rita på det mesta, med det mesta som jag kommer över.
Som person är jag öppen, glad, frågsam, pratglad, barnslig ärlig och otroligt knasig eller konstig som folk uttrycker sig.
Jag föddes 1980 i Graversfors som ligger en bit utanför Åby som ligger en bit utanför Norrköping.
Jag har alltid älskat naturen och jag är glad över att få växa upp så nära den som jag gjort tillsammans med ett fåtal väldigt nära vänner som jag spenderat många glada stunder med.
En stor del av min fritid går till att drömma om en annan värld där allt är möjligt. Det är en värld där gräset nog alltid kommer att vara grönare än vad det är här.
Annars på min fritid så gillar jag att umgås med vänner, se på film, måla, rita, göra musik på datorn, spela datorspel, spela vanliga spel, chatta, inreda, bygga möbler, tänka på stora och små saker, filisofera, prata, sjunga, sova, dega, drömma, promenera, spela in film, redigera film, fotografera, skriva texter, skriva dikter och vara glad. Kort sagt så är jag väldigt kreativ utav mig och det går inte en dag utan att jag kommer på något som jag kanske skulle ta och göra.
Det blir många idéer och en del blir till verklighet, medans den större delen förblir drömmar då pengarna är frånvarande liksom tiden till det.

Varför jag målar;
Anledningen till att jag målar eller ritar är för att jag vill visa världen en del av mig själv och mina drömmar och tankar. Fast jag målar även för mig själv för att se vem jag är och för att det är kul förstårs.
En hel del tavlor som jag gör har inget motiv när jag börjar, inte ens i mitt eget huvud. Utan jag låter penseln eller pennan arbeta fritt för att se vad motivet är som jag vill ha fram. Jag måste säga att jag nästan alltid blir lika förvånad över vad jag gjort och hur jag kunde göra det.
Jag känner äntligen att jag har kommit så pass långt i mitt liv att mina tavlor har en egen stil som verkligen är jag.
En sak som även det gör att jag gillar att måla är när människor säger att de gillar min konst, att de gillar det jag målar eller tecknar. Hur många gånger jag än lär höra det så är det alltid lika skönt och roligt att få höra det.
Om mina tavlor väcker känslor och tankar hos någon så är det en tavla som jag är nöjd med.
För jag gillar att öppna upp stängda ögon och tankar för att få dem att se något nytt.
Jag själv kan sitta och titta på mina tavlor stundvis för att verkligen få se vad det var jag menade med det jag målade.

Min favorittyp av motiv;
Jag måste nog säga att jag gillar den surrealistiska tavlan med många undertoner som väcker oändligt med tankar framför den vanliga blomman som alla ser vad det är. Låt mig få kladda oförklarliga linjer och former på en duk i mörkret med musik på i bakgrunden tillsammans med mina tankar.... det är vad jag lever för.
När jag först började måla med pensel vid 20-års ålder så var geiger min inspirationskälla till det mesta. Även en annan känd konstnär som kallas för NOS har inspererat mig till att måla på det sättet som jag gör idag.

Okej, det var lite om mig.
Är det så att ni vill veta mer om mig så är det bara att ni frågar!
Jag svarar på mejl så fort jag bara kan.

Mvh Björn Remnås.

Design: B. Remnås
Link to English page not yet implemented