UV

UV-ljus, färger och dess effekt
Jag utgår ifrån det jag själv tror mig veta, så om jag har fel om något får ni gärna skriva det till mig.

Lite bakgrund:
UV aktiva färger är en speciell färg som har ett pigment som aktiveras när det är belysd med en UV-Blacklight lampa eller lysrör. Effekten det ger är att tavlans färger lyser upp och får en annan karaktär än om det bara är vanligt ljus som lyser på den. Färgen kallas att den är florucerande eller UV-aktiv om man ska fråga eller leta efter den.
Om ni kanske minns det glada 70-talet så hade de en hel del UV färger på den tiden.
Nu så har RejvKulturen tagit del utav den tekniken och den används flitigt på Backdrops (Stora tavlor/dukar) på fester som arrangeras eller hemma hos människor som gillar dess lysande effekt. Eftersom jag själv lyssnar en hel del på den typen av musik och sett en hel del storslagna tavlor och backdrops så har även jag fastnat för UV-fägernas potential inom konsten.

UV-ljus - hur får jag tag i det?
UV-ljus säljs på en rad olika ställen nuför tiden. De ställen som jag kan referera till som jag vet har det är dessa; Kjell&co, Clas Ohlsson, TeknikMagasinet, Ljudia och Bilradiolagret.
UV-ljus kommer i en hel del former, du kan få det som en liten diodlampa, en vanlig glöd/lågenergi lampa eller UV-rör. Viktigt är dock att det ska vara så kallad BlackLight Uv, inte något solaireLjusrör, terrarie rör eller Uv-exponeringsrör eftersom de skadar ögonen.

Är det så att ni vill ha UV-ljus med tavlan ni köper så är det bara att säga till så kan jag fixa det åt er. Det är bara att ni säger vilken typ av UV-ljus lösning ni vill ha så kan vi säkert lösa det.

Har ni några fler frågor så tveka inte att kontakta mig via kontaktlänken.

Mvh Björn Remnås

-| För att se UV-målningarna, klicka på den här texten |-

Design: B. Remnås
Link to English page not yet implemented